petek, 15. september 2017

Učne vsebine 14. in 15. 9

SLOVENŠČINA

Str: 23, Moja soba, vaja poslušanja.

Učencu preberete besedilo, nato rešuje nalogo 2 in 3. 
Z DA ali NE odgovarja na to, kar sliši, ne na to, kar vidi na sliki. Tudi sliko barva po navodilih, ki  jih sliši v besedilu.

2 Moja soba (opis prostora)
Lepo pozdravljeni, dragi mladi poslušalci in poslušalke radia Regljač. V oddaji Pošta vam predstavljamo opis, ki nam ga je poslala Janja Kovač.


Naša družina živi v 3-sobnem stanovanju v 5. nadstropju. Moja soba je pravokotna. Na krajši zunanji steni je okno, na nasprotni steni pa so vrata. Stene sobe so pobarvane s svetlo rumeno, na tleh je parket. Okno zakriva zelena zavesa. Rob zavese je okrašen z oranžnim trakom. Pod oknom je pisalna miza. Na levi strani mize stoji namizna svetilka, na desni strani pa računalnik. Ob mizi je stol. V kotu desno od mize so trikotne knjižne police. Poleg njih stoji nizka omarica, na njej pa je radio. Ostali prostor ob desni steni zavzemata postelja in zaboj za igrače. V kotu levo od mize je visoka lončnica. Ob levi steni so postavljene omare za obleko. Pohištvo v sobi je svetlo zelene barve. Ročaji na pohištvu so oranžni. Postelja je pogrnjena z oranžnim pregrinjalom. Sredi sobe je oranžna preproga z zelenimi črtami. 


V  zvezke za SLO napišejo kratek narek. Pišejo s pisanimi črkami. Velike začetnice in ločila pišejo z rdečo barvo.

Narek
V sredo smo imeli športni dan. Z avtobusom smo se odpeljali v Ljubljano. Na Kongresnem trgu smo igrali različne igre: badminton, kolesarjenje, igre z žogo, ples in premagovanje ovir.

Branje:
Zvedavček z velikim klobukom, odlomek iz Berila. ( Bodo dobili skopirano v šoli).

MATEMATIKA
Prišli smo do vključno str. 15, ter str: 19, (cela stran) ter učni listi in zapisi v zvezek (bodo naredili v šoli.

SPOZNAVANJE OKOLJA
Prišli smo do strani 9 ter zapis v zvezek, Poklic in hobi (bodo dobili v šoli)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

ČETRTEK IN PETEK; 22. IN 23. 9.

MATEMATIKA DZMAT/1, strani 18, 19, 20, 21 Prostorska orientacija in pogledi iz različnih smeri Preden rešujete vaje v DZ, opazujte podobne p...